Home

My Special Tickers

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Maternity tickers

Wednesday, August 8, 2012

Kehidupan Baru

Assalammualaikum,


Lama betullll tak menjenguk blog kesayangan ni. Mel masih membiasakan diri dengan kehadiran BabyAreef di sisi-sisi. BabyAreef ni jenis baby yang tak nak bermain sendiri, tak nak dibaringkan dan kalau bangun je mesti nak didokong. Manja! Kalau dia tidur saja, baru ada rasa lapang sikit (itu pun Mel selalu ambil kesempatan tidur juga atau pumping atau membuat sebarang kerja yang dirasakan perlu). Kalau BabyAreef bangun je, kena la melayan si pengarang jantung tu. Hehe.

Rasanya banyak sangat benda yang Mel nak coretkan di blog untuk dikongsikan bersama, untuk kenang-kenangan bila BabyAreef dah besar nanti. Harap-harap blogspot tak delete blog Mel ni bila Mel dah tua. Hahaha!

Mel masih berhutang nak story-mory mengenai kisah pengalaman bersalin hari tu. Tunggu lapang sikit baru nak karang kisah itu. Penting juga untuk dikongsikan kepada ibu-ibu lain supaya tak terjadi kepada mereka. Tungguuuu..

Macam mana dengan perjalanan berpantang Mel? Haaa, kalau nak tau, mestilah ke laut juga! Lagi mencabar berpantang dengan baby oke. Herba NR Mel makan juga, tapi kadang-kadang tu tertinggal juga, herba NR ni buat Mel jadi lawas sangat. Dengan BabyAreef yang tak nak dilepaskan, susah kalau nak ke tandas all the time (saja buat alasan kan?) Nasib baik Mel ada amalkan Set Berpantang Shaklee (bukan promotion!), ada juga rasa kuat semasa berpantang ni. Kalau tak makan apa-apa, haih tak tahu la apa jadi. 

Namun, badan masih debab, berjaya kurangkan 11kg sahaja. Tak apa, nanti usaha lagi, yang penting asalkan BabyAreef sihat dan bahagia. Kononnya nak kembali ke berat sebelum mengandungkan Baby Angel Aqeel, tapi itu adalah perjalanan sebanyak 15kg lagi nak dinyahkan! Sikit-sikit harap lama-lama jadi gunung.

Okayla, Mel nak rehat dulu. Nanti BabyAreef bangun, nak kena layan dia. Kena reserve tenaga. 

Sebelum tu, nak share gambar BabyAreef.

Usu Anum rajin sangat layan anak buah dia. Dialah yang selalu tolong dodoikan BabyAreef. <3<3

Romper ADHA JR. yang ditempah khas, asalnya kepunyaan Baby Angel Aqeel, tapi rezeki dedeknya yang pakai.

Nyenyak tidur selepas injection sebulan. Alhamdullilah, BabyAreef tak meragam,  lemak tebal kat punggung kot. Huu. Pead BabyAreef bagitahu yang dia dah sama berat baby dua bulan.

Cinta hatiku. Muka manja. My favourite picture. 

Sehingga Mel dapat update blog lagi. Selamat malam!


MamaAqeel*MamaAreef loves her boys <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...