Home

My Special Tickers

Daisypath Anniversary tickers Lilypie Angel and Memorial tickers Lilypie Second Birthday tickers Lilypie Maternity tickers

Monday, November 14, 2011

Memories of January 2011

Assalammualaikum,


It's raining heavily outside. The weather is cold and Hubby is at office doing some overtime. End of the year is always super busy for him and the rest of the company. I'm not trying to connect the weather with my feelings, but YES I'm kinda moody these days.

Anyway, I would like to share my "NOTE" in Facebook on January 2011. This is an honest writing when I was 37 weeks pregnant with baby angel Aqeel. Very hopeful, very happy, very excited indeed. The purpose I'm sharing it here in my blog is to revisit the moment and I really hope me and my husband will be in the same situation again, but with a happier ending. Bringing home a healthy and lively baby home. AMIN


2011: New adventures awaits

Wow, it's been a while since my last post. Nearly 1 year. 2010 has been a great year for me. My wedding, my pregnancy, my married life and my worklife..alhamdullilah, nothing much to complaint and I am very grateful of all blessing given by Allah for me, my family and my friends.


To update everyone, I am now 37 weeks pregnant. I have two Estimated Due Date; 18/2/2011 and according to scan my EDD is on 14/2/2011. I am actually very excited and anxious in the same time. I am always tired nowadays, since my bump is quite BIG! But I'm enjoying every moment with my pregnancy and my lil child in my tummy. Eyyy, can't wait to meet my baby!


Anyway, today I am on leave since I was having mild cramps when I woke up this morning, and my Hubby got a fever since last night and needs a lot of rest. I decided to stay home with him and this morning we when to Gribbles to get him a thorough medical check up. The result will be out on Saturday morning, hopefull there's nothing serious. But according to my Hubby, most probably it's pembawaan budak. Hehehehe. He's been like this a few times during my pregnancy, while myself did not catch any flu or fever. Alhamdullah ya Allah for that. Sian my hubby, luckily he's ok after a good power nap ;)


Back to my pregnancy, I've been reading a lot of posts/blogs/notes about other women's giving birth/labor experiences, especially those who gave birth in Sarawak General Hospital. I hope my experience there later on will be a good one without any mishaps and such. I work in the health sector, I really hope they treat me quite ok. As long as I'm healthy and my baby is healthy, I won't complaint much.


As for now, I am wondering how contractions feels like? I'm afraid that I missed the early signs and may danger my baby. Over-reacting-thinking-mum-soon-to-be right?


I hope everything will turn alright. Please pray for me and my baby everyone and hopefully my journey will be blessed by Allah, insyaAllah.


not my tummy ;P


-END-



Never in a moment that I would expect what happened to me (I guess no one does!) will ever happen, but it happened and I need to deal with it. Again I reminded myself, it's all in Allah planning maybe for something even better. There is no use for me to think of the WHAT IFs, because all of the thinking (even until I crack my head up) will not change the fact that baby Aqeel is no longer with us.


I hope this post can be some kind of closure of my grief for my firstborn. Not that I am saying that I will not remember Abang Aqeel bin Abang Adha, but I really need to move on. My grief is not making any good for myself. I cannot be this moody and self-pity all the time. Ya Allah, please bestow me great emotional strength, patience and endurance during this phase of my life. And Ya Allah, please don't forget other fellow Mama of Angels for rainbows after the heavy rain. AMIN YARABBAL ALAMIN.



MamaAqeel kuat emo la sikalang!


Thursday, November 10, 2011

Terkenangkan Si Dia

Assalammualaikum,


Mel sekarang moody sangat. Rasa hiba dan sayu sangat hari ni. Teringatkan anak Mama yang seorang tu. Akibatnya I cry myself to sleep (nap) waktu lunch hour tadi. Lepas bangun, cepat-cepat solat. Tak perasan menangis tadi sampai basah tudung. Nak buat macam mana Aqeel, Mama kamu ni crybaby sangat!

Sekarang ni Mel nak kena gagahkan diri kat ofis. Mendung sangat hati ni. Kita sama-sama doa tahun hadapan ada pelangi buat Mel (dan kawan-kawan yang mengharapkan baby sihat) pada tahun hadapan! Mel nak update sesuatu esok, tapi kena tunggu confirmation dulu. 

Haa, macam ni la muka crybaby :P


MamaAqeel always misses her firstborn!

Sunday, November 6, 2011

Cuti Cuti Singapura

Assalammualaikum,


Mel nak update mengenai percutian Mel dan suami hari tu. Best jalan-jalan, tak fikir pasal kerja atau masalah dunia. Yang best nya, handphone Mel lupa nak set roaming. Jadi, tak ada siapa-siapa orang ofis dapat call! Hehehe

Hari pertama kami jalan-jalan di Bugis Street. Hubby ajak pergi tengok gadjet-gadjet kat satu tempat ni. Alaa Mel dah tak ingat nama dia. Tempat tu macam Low Yat lebih kurang. Hubby sikit lagi nak beli Macbook Pro kat situ, tapi yang 2nd la.

Kat belakang tu Bugis Street

Malam tu, kami pergi jalan-jalan kat Orchard Road. Tak banyak pula ambil gambar kat situ. Banyak betul shopping kompleks kat situ. Duit je tak banyak nak shopping-shopping. Sampai sakit kaki jalan kat situ. Mel sebenarnya teringin sangat nak makan Katong Laksa yang halal, sebab lalu kedai Cina jual laksa tu nampak sedappp je. Lagipun Mel google, must eat food adalah Katong Laksa Singapura. Tapi kami masuk semua foodcourt kat Orchard Road tapi semua meragukan. Huuu~

The only photo of me at Orchard Road

The next day, we went to Universal Studio Singapore! Best sangat ok! Mel rasa macam budak-budak balik. Super uber excited naik rides kat situ. Kalau siapa-siapa yang pergi situ, dan rasa macam tak sempat nak pergi semua, make sure, I repeat, make sure pergi yang berikut:

1) Revenge of the Mummy - Roller coaster ride yang sangat superb!
2) Shrek 4D Adventure - Memang lucu dan exciting
3) Waterworld - Macam tengok filem live depan mata. Beware, u may end up wet!
4) Madagascar - A Crate Adventure - Yang ni, kalau ada budak-budak, mesti dorang sangat suka!
5) Light, Camera, Action! - Kita akan alami special effect dalam movies tu. Best! Kalau dapat, pergi la kat barisan paling depan, mesti lagi syok!
6) Battle Star Gallactica (Humans) - Yang ini macam roller coaster kat Genting tu, tapi menakutkan la roller coaster tu! *Mel tak naik, Hubby je naik.
7) Battle Star Gallactica (Cyclone) - Kalau yang Humans tu dasyat, Cyclone lagi la scary! Instead of kita duduk macam biasa, kita duduk tergantung. *Mel tak naik, Hubby je naik.

Gambar-gambar pilihan kat USS ;)






Bab makanan, Mel dah siap-siap search kat mana yang halal. Tapi sebab kenyang minum air, kitaorang tak makan pun kat USS. Jadi lepas dah puas main kat USS, kami keluar makan dekat Vivo City. And you know what, ada foodcourt halal dan ada Singapore Laksa! Yay!


Sedap tau! Tapi tak tahu pula kalau sebenarnya ada lagi yang lagi sedap ;P (sebab teringin lebih je)

Lepas kat Sentosa Island tu, kami sambung jalan-jalan kat Arab Street. Nak carik kain untuk Mami sebab dia pesan. Mata Mel naik rambang tengok kain cantik-cantik!

Mel cakap kat suami, boleh tak kita kahwin lagi? Cantik-cantik sangat!

Kat situ ada Masjid Sultan, Abg cakap kat sini kawasan Melayu. Ni area Arab Street.

Malam itu pula, kami sambung shopping kat Bugis Market. Nak belikan the boys (4 adik lelaki Mel dan Anum) t-shirt Singapore. 31 Oktober birthday Abang Sayang, jadi Mel pick a very nice Thailand restaurant untuk dinner. Food dia nyums, tapi lagi sedap Amarin Midvalley kot ;)

Nasib baik ada waitress baik hati ambilkan gambar kitaorang ;) Happy birthday Abang Sayang! Semoga jodoh kita kekal ke hujung hayat! AMIN

The last day, kami jalan-jalan kat statue singa yang kat Merlion tu. Mesti snap snap gambar kat situ kalau kat Singapore kan.

Weee, happy couple!

Okay, sampai disini saja update untuk Cuti Cuti Singapura kami berdua. I'll be back to Singapore for sure! Lain kali nak bawa Mami la!

MamaAqeel mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...